בשנים האחרונות התרחשה בישראל מהפכת תקשורת. בעבר פעלו בה ערוץ טלוויזיה בודד ורשתות רדיו מעטות שהיו בידי הממשלה. לעומת זאת, כיום פועלים בישראל ערוצים רבים של טלוויזיה ורדיו, שרובם בבעלות פרטית. מומחים שונים העריכו שמהפכה זו תחזק את הדמוקרטיה בישראל, מפני שריבוי הערוצים יאפשר להציג יותר דעות ובמגוון רב יותר של נושאים, וכך יסייע לאזרחים לקבל תמונה טובה יותר של פעולות השלטון.
לדעתי, לא רק שהערכה זו לא התממשה, אלא להיפך – מהפכת התקשורת החלישה את הדמוקרטיה בישראל. התחרות בין ערוצי התקשורת על תשומת לבו של הצופה גרמה להם להתמקד בתכניות בידור ולעסוק פחות בעניינים פוליטיים וחברתיים. לדעתי, בכך ערוצי התקשורת אינם ממלאים כראוי את תפקידם בחברה דמוקרטית – לסייע בשמירה על התפקוד התקין של השלטון.
מהפכה זו פוגעת בדמוקרטיה בישראל בדרך נוספת: הערוצים החדשים נתונים בידי בעלי הון, שמנסים להשפיע באמצעותם על המדיניות הכלכלית של הממשלה, כך שתעדיף יוזמה פרטית ותחרות חופשית. אני מתנגד למדיניות כזו, משום שלדעתי היא תגרום להעמקת הפערים הכלכליים בחברה. פערים אלה יוצרים אי־שוויון פוליטי, שמנוגד למובן המהותי של השוויון בין האזרחים. לכן אני חושב שפעילות הערוצים צריכה להיות בפיקוח ציבורי יעיל. פיקוח כזה יחייב את הערוצים לעסוק בעניינים פוליטיים וחברתיים וגם ידאג לשמירת האינטרס הציבורי, וכך תתחזק הדמוקרטיה בישראל. (מעובד על פי "העין השביעית", 70, ינואר 2008, מתוך בגרות קיץ 2008).
א. ציין והצג את הזכות שריבוי הערוצים יחזק את מימושה, לפי הערכת המומחים. הסבר כיצד זכות זו באה לידי ביטוי בקטע.
ב. ציין והצג את העיקרון הדמוקרטי, שלדעת כותב המאמר אינו מתממש במלואו בגלל התחרות בין ערוצי התקשורת. הסבר כיצד עיקרון דמוקרטי זה בא לידי ביטוי בקטע.
ג. ציין והצג את הגישה החברתית-כלכלית שכותב המאמר מתנגד לה. הסבר כיצד גישה זו באה לידי ביטוי בקטע.