החל מקיץ תש"פ יחול שינוי במבנה בחינת הבגרות בהיסטוריה. אחד השינויים המשמעותיים הוא ששאלות לב לדעת (כלומר שאלות עמ"ר) יכולות להופיע בכל פרקי הבחינה. שאלות פר"ח יכולות להופיע בפרקים שני, שלישי ורביעי. שאלות פר"ח הן שאלות בשלושה נושאים ממוקדים – מלחמת העצמאות שלב א' (30.11.1947-15.5.1948), העלייה מבריה"מ בשנות ה-70 (כולל אסירי ציון) והעלייה מאתיופיה.
שאלות פר"ח הן שאלות שמקור הידע מסתמך לא רק על לימוד החומר ההיסטורי בכיתה אלא גם על יצירות בתחום השירה והמדיום הקולנועי.
פרק ראשון: 30 נקודות (שאלות 1-5)
בפרק זה מופיעות 5 שאלות, מתוכן עליכם לענות על 3 שאלות. כל שאלה 10 נקודות.
בפרק זה יופיע חומר מהנושאים הבאים: הנאורות, אמנציפציה, השכלה, שינויים במעמד היהודים (שימו לב לשינוי בתוך הנושא), היישוב היהודי בא"י עד תום מלה"ע ה-1, הלאומיות הערבית, התפתחות הבית הלאומי בא"י ועד היישוב היהודי בזמן מלה"ע ה-2.
פרק שני: 30 נקודות (שאלות 6-10)
בפרק זה מופיעות 5 שאלות, מתוכן עליכם לענות על 3 שאלות. כל שאלה 10 נקודות.
בפרק זה יופיע חומר מהנושאים הבאים: נאציזם ושואה, התפתחות הבית הלאומי היהודי בא"י מזמן מלה"ע ה-2 ועד 1945, מאבק היישוב היהודי בשנים 1945-1948, מדינת ישראל.
פרק שלישי: 24 נקודות (שאלות 11-13)
בפרק זה מופיעות 3 שאלות, מתוכן עליכם לענות על 2 שאלות. כל שאלה 12 נקודות.
בפרק זה יופיע קטע שלא נלמד (אנסין) מהנושאים: התנועה הציונית, נאציזם, מלה"ע ה-2, שואה, התפתחות הבית היהודי בא"י ועד מדינת ישראל, עליות וקליטה, החברה הישראלית, יחסי מדינת ישראל והעולם הערבי (כלומר: כל החומר מהתנועה הציונית ועד הסוף)
פרק רביעי: 16 נקודות (שאלות 14-15)
בפרק זה מופיעות 2 שאלות ועליכם לענות על שאלה אחת. כל שאלה היא 16 נקודות. בכל שאלה יש שני סעיפים וחובה לענות על שני הסעיפים.
בפרק זה השאלה היא טקסט חזותי. ונושאי השאלות יהיו על כל חומר הלימוד.
שאלת בגרות בהיסטוריה מבוססת על חומר הלימוד ו/או טקסט חזותי (תמונה, ציור, גרף וכו') ו/או טקסט ו/או יצירת אמנות כמו שיר או מדיום קולנועי.
אז כיצד מתחילים בכלל לענות על שאלה בהיסטוריה. התשובה היא: תכנון נכון של התשובה.