במדינת ישראל קיימות שתי מערכות משפט מקבילות זו לזו: מערכת בית המשפט הציבורית הרגילה כפי שכולנו מכירים אותה – בית משפט השלום, בית משפט המחוזי ובית המשפט העליון. לצידה מתקיימת מערכת בתי משפט המבוססת על חוקי הדת היהודית – בתי הדין הרבניים.
קיומן של שתי מערכות המשפט הללו הפועלות במקביל זו לזו מאפשר גיוון מיוחד בדרכי המשפט בישראל. נכון שקיים "חוק יסודות המשפט" שלמעשה מעגן את החוק העברי כבסיס חוקי תקני במקרה שאין חוק אחר בנושא הנדון, אבל העובדה שישנם אנשים הבוחרים לפנות למערכת המשפט הרשמית האלטרנטיבי של בתי הדין הרבניים מאפשרת הפחתת עומס על בתי המשפט מצד אחד, ומאפשרת גיוון בדרכי המשפט מצד שני.
תועלת נוספת הבאה לידי ביטוי בקיומה של מערכת בתי הדין הרבניים היא יכולתם של יהודים להישפט עפ"י דרך אמונתם ועפ"י ההלכה היהודית. כך הם יכולים לקיים צו צוואה, גירושים, נישואים, מחלוקות בנושא ממון ועוד – וכל זאת עפ"י אמונתם ודרך חייהם, מה שמאפשר להם לשמור את זהותם הדתית-קהילתית.
סיבה נוספת שראויה לקיום מערכת בתי הדין הרבניים לדעתי היא האפשרות שניתנת גם למוסלמים ולנוצרים לקיים מערכת מקבילה עפ"י אמונתם שלהם, מה שמאפשר להם לקיים את חייהם עפ"י הדת לפיה הם חיים ובכך המדינה מעניקה חופש לכל האמונות השונות והמגוונות בישראל.
- הצג את עקרון הפלורליזם. הסבר כיצד עיקרון זה בא לידי ביטוי בקטע.
- הצג את זכויות הקבוצה. הסבר כיצד זכויות הקבוצה באות לידי ביטוי בקטע.
- הצג את הזכות לחופש הדת. הסבר כיצד זכות זו באה לידי ביטוי בקטע.